به گزارش قدس آنلاین، یک وبگاه تخصصی امور نظامی نیروی هوایی مصر را در رتبه اول بزرگترین ناوگان هوایی در خاورمیانه و شمال آفریقا و قدرتمندترین نیروهای مسلح جهان عرب خواند.
به گزارش وبگاه «گلوبال پاور» جدیدترین آمار سال ۲۰۲۳ نشان میهد که نیروی هوایی مصر با ۱۰۶۹ هواپیمای جنگی در رتبه اول قرار داد. ترکیه با ۱۰۶۵ هواپیمای جنگی در رتبه دوم و عربستان سعودی با ۸۹۷ هواپیمای نظامی در رتبه سوم قرار دارد.
رژیم صهیونیستی با ۶۰۱ هواپیمای جنگی در رتبه چهارم و امارات با ۵۶۵ هواپیمای جنگی در رتبه پنجم قرار دارند. الجزایر با ۵۴۷ هواپیما در رتبه ششم قرار دارد ایران نیز که با ۵۴۱ هواپیما در رتبه هفتم قرار دارد.سوریه با ۴۵۳ هواپیما در رتبه هشتم، عراق با ۳۶۱ هواپیمای در رتبه نهم و اردن با ۲۵۶ هواپیما در رتبه دهم قرار دارند.
این وبگاه ارتش مصر را قویترین ارتش جهان عرب خواند. در رتبه بندی جدید این وبگاه بین ۱۴۵ ارتش در سال ۲۰۲۳ ، مصر در رتبه چهاردهم جهان و اول در جهان عرب قرار گرفت. عربستان سعودی در رتبه ۲۲ جهانی و دوم جهان عرب شد.
این وبگاه در ارزیابی خود ایران را در زمینههایی از جمله قدرت ناوگان تانک، پرتاب کننده موشک و راکت و مجموع نیروی نظامی فعال در فهرست ۱۰ کشور برتر جهان قرار داد. این وبگاه تخصصی امتیاز ۲۷۱۲ را به نیروهای مسلح ایران اختصاص داد(جزئیات بیشتر).
این وبگاه پیشتر نیز گزارش داد که ارتش مصر از حیث دفاع هوایی و موشکی با در اختیار داشتن ۱۱۰۰ موشک و راکت از ترکیه و رژیم صهیونیستی سبقت گرفته است(جزئیات بیشتر).
در تحولی دیگر رسانهها روز شنبه از اختلاف در دولت ائتلافی آلمان در زمینه تولید جنگنده «یوروفایتر» برای عربستان سعودی خبر دادند.
به گزارش منابع خبری، دولت ائتلافی آلمان به رهبری «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان، در مورد اینکه آیا اجازه تولید هواپیماهای جنگنده یوروفایتر تایفون را برای عربستان سعودی میدهد یا خیر، اختلاف نظر دارد.
این جنگنده توسط کنسرسیومی اروپایی متشکل از سه شرکت «بیایئی»، «ایرباس» و «لئوناردو» تولید میشود. تایفون جنگندهای بسیار چالاک است و توانایی بالایی برای درگیری رودر رو و نبردهای هوایی نزدیک دارد. کویت از جمله دارندگان این جنگنده در منطقه خاورمیانه است.
یوروفایتر تایفون
ریاض پنج سال پیش برای خرید ۴۸ فروند جنگنده با شرکت انگلیسی سازنده به توافق رسیده بود. با این حال، تایید برلین نیز مورد نیاز است، زیرا یک سوم قطعاتی که برای ساخت این جنگنده استفاده میشود از آلمان تامین میگردد.
قرارداد فروش این جنگنده به دنبال نقش فزاینده عربستان در جنگ یمن به حالت تعلیق درآمد. پس از احیای روابط بین ریاض و تهران راه را برای صلح در یمن هموار شده است.
اولاف شولتز صدراعظم و حزب سوسیال دموکرات او و «کریستین لیندنر» وزیر دارایی از قرارداد تسلیحاتی عربستان حمایت میکنند. با این حال، «حزب سبزها» به شدت با این اقدام مخالف است.
رویکرد آلمان بسیار سختتر از رویکرد متحدانش مانند انگلیس، ایالات متحده و فرانسه در نظر گرفته شد. پس از اعلام آلمان، انگلیس اعلام که از دستور برلین در ممنوعیت فروش تسلیحات به ریاض پیروی نخواهد کرد.
عربستان انواع جنگندههای ساخت آمریکا از جمله نمونههای مختلف جنگنده اف-۱۵ را دارد. خلبانان این کشور نیز همگی در پایگاههای هوایی عربستان دوره دیدهاند و متخصان آمریکایی نیز در پایگاههای هوایی عربسنان حضور پر رنگی دارند. یک روزنامه فرانسوی به تازگی نوشت عربستان در حال گفتوگو با فرانسه برای خرید ۱۰۰ تا ۲۰۰ فروند جنگنده «رافال» است.
پایان پیام/.
نظر شما